Novi Sad
17.10.2012.
09:34 > 06:30
Stanovnici Radničke ulice mesecima ne mogu kolima da priđu svojim domovima jer je ulica raskopana još letos.
  • 22.10.2012 18:01
    Misko
    A sa vrticem u Radnickoj se stalo odmah posle izbora. Kolike para propadaju.
  • 18.10.2012 14:58
    NEEEE
    Nemojte ljudi vracati kaldrmu bre uzasna je, ceo zivot je gazim i poludeo sam. Zimi je toliko klizava da je to strasno ne moze se do univera otici :S Ako cete vec stavljati stavite onu kao sto je u dunavskoj ulici tamo kod spomenika i one Sirene fontane :)
  • Vojkan

    18.10.2012 11:41
    Užas, opet danas kopaju deo prema keju od raskrsnice sa Stevana Musica.
  • Novi Sad

    18.10.2012 09:07
    Radnička ulica
    Skandalozno na koji način je kaldrma''nestala''.Svi stanari Radničke ulica su svedoci da su bageri danima kopali zemlju zajedno sa kaldrmiom i prosipali na sve strane.Od pre neki dan kocke se skupljaju ali to nikada više neće biti isti broj.Kada prelazite ulicu preko nanosa zemlje i peska, lepo se vide razbacane,zaboravljene kocke, što znači nikada više kaldrme u Radničkoj ulici.Podržavam ideju arhitekte Lazara Kuzmanova,potrebno je uključiti mesnu zajednicu ''Sonja Marinković''kojoj pripada Radnička ulica/bar deo od S.Musića do Keja/.Osim toga svi tnamo da kolovoz često propada, a ako bude nasut peskom,imaćemo rupe na sve strane za mesec dana. Kaldrmu je prilikom postavljanja potrebno zaliti odgovarajućim materijalom da se kocke ne bi pomerale.Ako ste se provozali od isključenja sa autoputa Beograd-Novi Sad i skrenuli ka Indjiji, sasvim lepo ćete proći dva kružna toka pre ulaska u Indjiju,sa lepo uredjenim centralnim delom koji je oivičen kockama kaldrme...ako je indjijska kaldrma, lepa ideja, ako je novosadska,iz koje je ulice, imamo pravo da znamo....provozajte se ,kad vam bude usput !!!
  • Jester

    18.10.2012 08:12
    info
    Inace kaldrme koja je uklonjena i koja je stajala na ulici vise nema... Dakle fasovacemo asfalt, a da li ce neko odgovarati - sumnjam.
  • ala ste naivni

    17.10.2012 23:34
    Zar ste stvarno mislili da će ovi isti lopovi koji su već bili na vlasti i radili ovo isto, sada vraćati kaldrmu? Stara kaldrma ima ogromnu cenu, i otkupiće je bilo koji stari Evropski grad, kojem za razliku od Novog Sada brđani nisu uništili arhitekturu. To je čist biznis, kvadratni metar izlizane kaldrme košta neuporedivo više od kvadratnog metra behatona ili asfalta. Prodaće kaldrmu, asfaltirati ulicu. Razlika ide u džep nekome iz gradske vlasti. Sva kaldrma iz Kovilja je završila u inostranstvu.

  • ćelavac

    17.10.2012 23:18
    A možda je to konačno razlog da narod izađe na ulice i pokaže šta misli o svima nima?
  • logicno

    17.10.2012 20:30
    logicno
    i naravno logicno vratice kaldrmu kad se sve zavrsi... sjajno, inace pozdrav za rafineriju i kanalizaciju,cela Radnicka ulica tacno cveta od''mirisa'' posle 21:00 ili ti 9 do ranih jutarnjih sati da prozor ne mozes otvoriti
  • Svedok opsada stadiona

    17.10.2012 19:58
    LimanacNS - ...
    Kad je gostovao Partizan, kaldrma nije bila u funkciji izražavanja navijačkih stavova. Možda je čuvaju za Zvezdu
  • sale ns

    17.10.2012 18:30
    E moj Mikili
    Na koje si idiote mislio dragi naš Mikili ? Ko je ugovorio i započeo te radove ? Ko je podigao provizije i procente a nije isplatio radove i materijale ? Razmisli malo Mikili paonda reci i piši ko su ovde idioti ?!
  • dzo kila

    17.10.2012 16:26
    Usput su iskopanu zemlju (kao na bulevaru mihajla pupina) odneli a kao zamenu nasuli tone peska koji je verovatno i placen. Ocekujem na oba mesta susenje drveca vec iduce godine. A moja pretpostavka je da je to i trebalo da se desi ne bi li se kupile basnoslovno skupe sadnice. Isto je uradjeno u Beogradu. Samo sto su tamo sekli zdravo drvo a da se ne bi ponovila halabuka- ovde su drvorede otrovali peskom.
  • -

    17.10.2012 14:29
    -
    ja cu ponoviti moj komentar sa drugog mesta
    'uf koliko posla za gradjanske inicijative.
    ovde stanica, tamo kaldrma, onamo maca, unistene stare zgrade, guslar u skc-u, telohranitelj u epsu...

    a kada su nemci rasturili praski astronomski casovnik. stanovnici su pokupili njegove delove i cuvali po kucama.

    ajd sada kazite da li je sramota biti srbin?'
  • MIKILI

    17.10.2012 14:06
    Strasno!!
    Novom sadu nema spasa od IDIOTA!!!!
  • 17.10.2012 11:23
    Sa Facebooka:

    "Dragi prijatelji, upravo imam informaciju da se planira asfaltizacija Radnicke ulice. Radnici trenutno vade ostatak kocke na uglu Radnicke i Stevana Musica i treba da je lageruju u PUT INVESTU koji i izvodi radove. Ja idem u ZIG po zvanicnu informaciju, pa planiram da obavestim medije. Molim clanove grupe, a ima nas dosta, na akciju. Ako gradska ekipa planira da unisti jos jedan ambijent u gradu, mi ne smemo cutati. Vreme je da novosadjani vide na delu sta je prava gradjanska inicijativa.
    Arhitekta Lazar Kuzmanov"
  • Miroslav

    17.10.2012 11:22
    luda kuca

    Kao sto svaki prolaznik moze da vidi, kaldrme ni nema, tj ima je u tragovima. STa ce sada vratiti ?
  • -

    17.10.2012 11:09
    -
    pre bih rekao da su je prodali kao sto su radili 90 ih nego zagubili. svabe je kupuju pa mecu kod sebe

    inace kinezi tuckaju kamenje pa prodaju kaldrmu.
  • Lukic Branislav

    17.10.2012 10:05
    DA li je moguce...
    Da se nije zagubila stara kaldrma? Ili nas to mozda iscrpljuju odugovlacenjem zavrsnih radova kako bi na kraju od muke rekli pa daj makar i asfalt kada vec nema kaldrme? Ili ZIG jos ne uspeva da pronadje novog (citaj pogodnog) izvodjaca radova po sopstvenim (novim) merilima? Da li je moguce da ne znaju odgovor na pitanje kada ce zavrsiti radove? Ali ovde je sve moguce...
  • LimanacNS

    17.10.2012 10:04
    ...
    Možda su kaldrmu razvukli navijači. Njima to uvek treba kao argument u raspravama sa policijom.
  • 17.10.2012 09:41
    a što su blokirali i radničku i fruškogorsku sad sve mora oko *upeta u džep...
    napravili problem gde ga nije bilo
    njima nije važno koliku štetu prave
    važno da se vrti lova
    od protočnih ulica čepovi
    do žute trake na bulevar cara lazara od stražilovske koja je napravila haos
    pa ulivanje fruškogorske na bulevar cara lazara i traka da skretanje desno opet čep...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna